Veel gestelde vragen

Wordt mijn behandeling vergoed?

Van Vliet Fysio- en Cesartherapie heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Vergoeding vindt plaats vanuit uw aanvullende verzekering.

Vergoeding kinderen om de 18 jaar
De eerste 9 behadelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed. Wanneer nodig kan dit maximaal verhoogd worden tot 18 behandelingen. Als de aandoening van uw kind op de lijst chronische aandoeningen staat, krijgt u alles vanaf de eerste behandeling vergoed.

Vergoeding fysiotherapie ouder dan 18 jaar
Vergoeding voor fysiotherapie in het basispakket is heel beperkt. Vaak hebben alleen verzekerden met een chronische aandoening vanaf de 21e behandeling recht op een vergoeding.

Wanneer u twijfelt of u verzekerd bent voor fysiotherapie, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Lees goed de voorwaarden van uw zorgpolis. Indien u geen aanvullende verzekering hebt, zijn de komende 20 behandeling voor eigen rekening.

Aanvullende verzekering
Onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Mocht u vanuit uw aanvullende zorgverzekering fysiotherapie behandelingen krijgen, wordt de fysiotherapeutische zorg vergoed. Er is geen verschil in vergoeden m.b.t. fysiotherapie of oefentherapie cesar.

*De zorgverzekeraar DSW hanteert verschillende aantallen in behandelingen voor Oefentherapie Cesar en Fysiotherapie.

Kan ik hier terecht voor revalidatie?

Bij fysiotherapie Van Vliet kunt u terecht voor (sport)revalidatie. De praktijk is gevestigd binnen het Fitnesscentrum Roden en beschikt over veelzijdige en moderne apparatuur. Hierdoor kunnen wij revalidatie aanbieden voor veelzijdige klachtenbeelden.
Enkele voorbeelden zijn:
• Na een operatie (post operatief revalidatie)
• Hersenbloeding/ CVA/ beroerte
• Hartoperatie
• Sportblessures
• COPD

De trainingen vinden zowel individueel plaats als in kleine groepen. De fysiotherapeuten houden de uitvoeringen van de oefeningen nauwkeurig in de gaten en geven aanwijzingen wanneer dat nodig is. Daarnaast zorgen de fysiotherapeuten voor een goede opbouw van u
trainingsprogramma voor optimale progressie in u revalidatie. Hierdoor is de kans op blessures minimaal en wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Wanneer is er sprake van een chronische code?

In sommige gevallen, zoals operaties en bepaalde chronische aandoeningen is er sprake van een chronische code. Hierbij wordt de zorg in sommige gevallen vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. Mocht u hierover meer willen weten, neem dan contact met ons op. 

Let op: Bij veel aandoeningen komen de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening. Met aftrek van het aantal behandelingen die u heeft afgesloten in uw aanvullende verzekering.

Welke faciliteiten heeft Fysio van Vliet?

Onze praktijk is gevestigd op de eerste etage in het Fitnesscentrum Roden. Hierbij hebben we ruime parkeergelegenheden rond de Kampeerhal Roden en Intersport Roden.

In het Fitness Centrum is er een lift aanwezig, waardoor onze praktijk voor iedereen toegankelijk is.

Verder beschikken we over een algemene ruimte, twee behandelkamers en hebben we diverse ruimtes van het Fitnesscentrum Roden ter beschikking. Hierdoor kunnen we met verschillende faciliteiten en mogelijkheden u van dienst zijn.

Wat moet ik meenemen?

Voor optimale hygiëne willen we een ieder vragen om een handdoek mee te nemen naar de behandeling. Mocht er sprake zijn van oefentherapie is het verstandig comfortabele kleding en sportschoenen voor binnen mee te nemen.

Kan ik zonder verwijzing naar jullie toe?

Sinds 2006 bestaat de “Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie” en “Directe Toegankelijkheid Oefentherapie”. Dit houdt in dat u zonder verwijzing bij ons terecht kunt voor fysiotherapeutische en oefentherapeutische zorg.

Wat moet ik doen als ik verhindert ben?

Indien u verhinderd bent dient u minimaal 24 uur van tevoren af te melden. Daar de geplande tijd anders in rekening moet worden gebracht.

Dit kan telefonisch (050 – 501 6554), Whatsapp (06 – 53 53 23 89) of via de mail(info@fysiovanvliet.nl).

Kan ik terecht met fibromyalgie?

Mensen met fibromyalgie ervaren klachten die erg hinderlijk zijn. Een goede leefstijl is erg belangrijk, waarbij bewegen een belangrijke rol zal spelen om in goede conditie te blijven. Maar hoe zorgt u daarvoor met fibromyalgie? Fysio- en Cesartherapie van vliet biedt u een programma dat optimaal gebruik maakt van uw vermogen om te herstellen;

Beweegprogramma Fibromyalgie
Het beweegprogramma fibromyalgie is voor mensen die de diagnose fibromyalgie hebben. De diagnose fibromyalgie is vastgesteld door de huisarts, arts of reumatoloog. Fibromyalgie betekend: pijn in de spieren en bindweefsel. Symptomen zijn o.a. pijn en stijfheid.

Waar de klachten precies vandaan komen, is tot heden nog niet helemaal duidelijk. Bij mensen met fibromyalgie is meestal geen duidelijke oorzaak van de klachten te vinden in het lichaam. Hierdoor is fibromyalgie moeilijk vast te stellen. Ook zijn er geen medicijnen die de aandoening kunnen genezen. Wel kunnen de klachten gereduceerd worden door pijnstillers, matige beweging en rust.

Kan ik terecht met COPD?

Voelt u zich snel kortademig wanneer u zich inspant? Heeft u last van benauwdheid en hoestbuien? Vaak wordt gedacht dat het beter is om lichamelijke activiteiten te vermijden om deze klachten te verminderen bij COPD. Maar niks is minder waar. Het is juist extra belangrijk om te bewegen wanneer u chronische bronchitis of longemfyseem heeft, kortweg COPD. Wanner u minder gaat bewegen, zult u juist eerder klachten krijgen en zullen u mogelijkheden alleen maar afnemen. Met COPD is het daarom van belang om in beweging te blijven.

Fysiotherapie Gerard van Vliet heeft de ervaring in huis om een persoonlijk beweegprogramma op te stellen voor mensen met COPD. U wordt begeleid door fysiotherapeuten die voldoen aan de kwaliteitseisen van het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie. En zijn allen aangesloten bij het Chronisch Zorgnet. Het programma word aangepast aan uw persoonlijke situatie. Het trainen kan zowel individueel plaatsvinden als in groepsverband, met andere mensen die bekend zijn met COPD. Fysiotherapie van Vliet heeft de beschikking over de faciliteiten van fitnesscentrum Roden. Het beweegprogramma zal bestaan uit verbetering van de spierkracht en uithoudingsvermogen. Ook wordt er aandacht besteed aan de ademhalingstechniek en/
of onderhouden van ADL ( algemeen dagelijks levensverrichtingen)  Zelfstandigheid. Naast de fysieke aspecten wordt er ook aandacht besteed aan het informatieve deel. Denk hierbij aan leren grenzen stellen, voeding, stoppen met roken en zelfmanagment

Wanneer Cesartherapie?

Cesartherapie is een therapie waarbij de houding en bewegen centraal staat bij het beoordelen van de klachten. Hierbij worden oefeningen en het herstellen van een correcte stand vaak als oplossing gebruikt voor het bestrijden van uw klachten.

Binnen onze praktijk is Gerard van Vliet onze Oefentherapeut Cesar. Voor behandelingen voor Cesartherapie kunt u bij hem terecht. (collega’s?)

Waarin zijn wij gespecialiseerd?

Naast de reguliere fysiotherapie specialiseren we ons in een aantal behandelmogelijkheden. Zo bieden we bijvoorbeeld Redcord- ,McKenzie-  en Mulligantherapie. Daarnaast behandelen we middels Medical Taping. Voor oefentherapie kunt u bij ons terecht voor postoperatieve-, COPD-, hart-, claudicatio-, en sportrevalidatie.

Verder kunt u specialisaties en specifieke behandelmogelijkheden vinden beschreven bij de medewerkers van de praktijk.

Kan ik gebruik maken van het fitnesscentrum?

Tijdens de fysiotherapeutische/oefentherapeutische zorg bij onze praktijk kunnen wij beschikken over de faciliteiten van het Fitnesscentrum Roden. Mocht meermalig gebruik nodig zijn, bijvoorbeeld voor specifieke sport- en oefentherapie kunt u de eerste 8 weken voor het inschrijfgeld van het Fitnesscentrum, 2 keer per week sporten in het Fitnesscentrum. Na die 8 weken geldt een regulier tarief van het Fitnesscentrum. (Zie hiervoor de abonnementen van het Fitnesscentrum Roden.)

Voor revalidatie voor COPD, CVA (hersenbloeding) en COVID-19 gelden andere afspraken met het Fitnesscentrum Roden.

Bieden jullie ook stages aan?

Onze praktijk is naast de fysiotherapeutische zorg ook een erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat we regelmatig stages aanbieden. Hierbij hebben we een contract met de opleiding fysiotherapie binnen de Hanze Hogeschool in Groningen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Hoe kan ik me aanmelden voor een afspraak?

U kunt telefonisch een afspraak maken op 050-501 65 54, via Whatsapp ( 06 – 53 53 23 89), of via de email: info@fysiovanvliet.nl.